سه شنبه, 02 بهمن 1403   21. رجب 1446
 
instagram twtr fbk telegram Aparat

پیشوای رئوف

 

نویسنده: الف کیومرثی   (کارشناس فن آوری اطلاعات  ؛   این آدرس پست الکترونیک توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید   )

 

تجلّی مهربانیِ ایزد سبحان-هشتمین هدایتگر پس از رسول رحمت-  در یازدهم ذی القعده سال یکصد و پنجاه و سه قمری، زمین را به قدوم نورانی‌اش منور گردانید.[1]

پدرش موسی بن جعفر- هفتمین هدایتگر پس از رسول رحمت- و مادرش نیکوترین زنانِ زمان، ام البنین نجمه نام داشت.

او را «علی» نام نهادند تا کرامت و صبر و رأفتِ امیر نیکان را بار دیگر به یاد زمینیان بیاورد؛ و پروردگارش وی را به لقب «رضا»  آراست چرا که پسندیده خدا در آسمان و زمین بود.[2]

وسعت بی‌کران خُلق نیکویش سبب شد تا به صفات دیگری همچون صابر، فاضل، رضی، وفی، قره العین المومنین[3] ملقّب گردد.هرچند که حُسن و کمال او را نمی‌توان در القاب و اوصاف گنجاند؛ بلکه این القاب هستند که نیکویی و شرافت خویش را از او وام گرفته‌اند.

خورشید وجودش در مدینه نور گستراند و جانهای مومنان را به کلام نورانی‌اش جانی تازه بخشید. مهربانی‌هایش زبان زد دوست و دشمن بود تا آن حد که دشمنان نیز برای عرض حاجت به دامان رئوفش پناه برده، حاجت روا میگردیدند[4].

وجود سراسر رحمتش آنچنان آشکارا از نور علم ایزدی لبریز بود که به عالم آل محمد شهرت یافت.[5] مناظرات حیرت انگیزش با علمای ادیان دیگر سبب شد تا هر مدعای علمی در محضرش کرنش کرده به علم او اعتراف کند. و برخی همچون عمران صائبی زرتشتی را به اسلام رهنمون ساخت.[6]

او که وارث رأفت و سخاوت اجداد پاکش بود، نه تنها در زمان حیات، بلکه پس از شهادتش نیز مأمن حاجتمندان و دلشکستگان بوده و هست.

به بهانه زاد روز نورانی‌اش کلامی چند از سخنان شیرینش را به تشنگان هدایت و معرفت هدیه می‌کنیم:

   

Bulletsدوستی با مردم، نیمی از عقل است.[7]

Bullets پاکیزگی از اخلاق انبیاء است.[8]

Bullets سکوت، یکی از درهای حکمت است.[9]

Bullets دوست هر کس، عقل او و دشمنش جهل اوست.[10]

Bullets بهترین بندگان خدا آنان هستند که: هرگاه نیکی می‌کنند، شاد می‌شوند؛ و هر گاه مرتکب امر ناپسندی می‌شوند، طلب بخشش می‌کنند؛ و هرگاه به آنها چیزی عطا می‌گردد، شکرگزاری می‌نمایند؛ و هر گاه بلایی می‌بینند، صبر پیشه می‌کنند؛ و در هنگام خشم عفو می‌نمایند.[11]

Bullets به راستی کسی که در پی افزایش رزق و روزی[حلال] است تا با آن خانواده خود را اداره کند، پاداشش از مجاهد در راه خدا بیشتر است.[12]

Bulletsصله رحم را به جا آور گرچه با نوشیدن جرعه‎ای آب باشد.[13]

Bullets کمک تو به ناتوان بهتر از صدقه دادن است.[14]

Bulletsسخاوتمند، از طعام مردم می‌خورد تا آنها نیز از طعامش بخورند و بخیل از طعام مردم نمی‌خورد تا کسی از طعام او نخورد.[15]

Bullets برای بخیل، آسایشی نیست؛ و برای حسود، لذت و خوشی نیست.[16]
www.mohammadivu.org.MOHR



[1] - در ولادت ایشان یازدهم ذی الحجه و یازده ربیع الاول نیز ذکر شده است.

[2] - " ... بَلِ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى سَمَّاهُ الرِّضَا لِأَنَّهُ كَانَ رِضًى لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِي سَمَائِهِ وَ رِضًى لِرَسُولِهِ وَ الْأَئِمَّةِ مِنْ بَعْدِهِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ فِي أَرْضِه‏...":عیون الاخبار، ج 1، ص 13.

[3] -  عیون الاخبار، ج2، ص 250.

[4] - منتهی الامال، ج 2، تاریخ حضرت رضا، بخش کرامات حضرت رضا.

[5] - بحارالانوار، ج 49، ص 100.

[6] - عیون الاخبار، ج 1، ص 177، باب ذكر مجلس الرضا ع مع أهل الأديان و أصحاب المقالات في التوحيد عند المأمون‏.

[7]- "التَّوَدُّدُ إِلَى النَّاسِ نِصْفُ‏ الْعَقْل‏": تحف العقول، ص 443.

[8] - "مِنْ أَخْلَاقِ الْأَنْبِيَاءِ التَّنَظُّفُ": همان.

[9] - "الصَّمْتُ بَابٌ مِنْ أَبْوَابِ الْحِكْمَة": همان.

[10] - صَدِيقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُهُ وَ عَدُوُّهُ جَهْلُهُ. همان.

[11] - "وَ سُئِلَ عَنْ خِيَارِ الْعِبَادِ فَقَالَ ع الَّذِينَ إِذَا أَحْسَنُوا اسْتَبْشَرُوا وَ إِذَا أَسَاءُوا اسْتَغْفَرُوا وَ إِذَا أُعْطُوا شَكَرُوا وَ إِذَا ابْتُلُوا صَبَرُوا وَ إِذَا غَضِبُوا عَفَوْا":تحف العقول، ص 445.

[12] -"إِنَّ الَّذِي يَطْلُبُ مِنْ فَضْلٍ يَكُفُّ بِهِ عِيَالَهُ أَعْظَمُ أَجْراً مِنَ الْمُجَاهِدِ فِي سَبِيلِ اللَّه": همان.

[13] - "صِلْ رَحِمَكَ وَ لَوْ بِشَرْبَةٍ مِنْ مَاءٍ": تحف العقول، ص 445.

[14] - "عَوْنُكَ لِلضَّعِيفِ مِنْ أَفْضَلِ الصَّدَقَة": تحف العقول، ص 446.

[15] - "السَّخِيُّ يَأْكُلُ مِنْ طَعَامِ النَّاسِ لِيَأْكُلُوا مِنْ طَعَامِهِ وَ الْبَخِيلُ لَا يَأْكُلُ مِنْ طَعَامِ النَّاسِ لِئَلَّا يَأْكُلُوا مِنْ طَعَامِه": همان.

[16] -" لَيْسَ لِبَخِيلٍ رَاحَةٌ وَ لَا لِحَسُودٍ لَذَّةٌ وَ لَا لِمَلُولٍ وَفَاءٌ وَ لَا لِكَذُوبٍ مُرُوَّةٌ": تحف العقول، ص450.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

 

به ما بپیوندید: 

instagram twtr fbk telegram Aparat

  

 
امروز:امروز:2660
این هفته:این هفته:14208
در مجموع:در مجموع:7717761
Center
Pagerank