سه شنبه, 02 بهمن 1403   21. رجب 1446
 
instagram twtr fbk telegram Aparat

«ریمون قسّیس»: علی (ع)، سقّای تشنگان حقیقت

 

برگرفته از کتاب «پدر، پسر، روح القدس»[1]

گردآوری و تلخیص: آذر طاهری ( کارشناس ارشد برق – مخابرات سیستم ؛ این آدرس پست الکترونیک توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید )

«ریمون قسّیس» شاعر و نویسنده معاصر مسیحی در سال 1939 میلادی در زحلۀ لبنان به دنیا آمد. از این شاعر خوش قریحه، اشعار متنوعی با موضوعات تاریخی، اجتماعی و عاشقانه به زبان‌های عربی و فرانسوی منتشر شده است. او در سال 1979 قصیده‌ای طولانی در مدح امیرمؤمنان سرود كه بعدها با نام «علیّ، الفارس الفقیه الحکیم» چاپ شد. وی در این قصیده، علاوه بر مدح امیر مؤمنان به برخی خطبه‌های نهج البلاغه و بیان نكته‌های تاریخی حیات آن حضرت پرداخته است.

«ریمون قسّیس» از علی علیه السلام چنین می‌نویسد:

«یا علی، اگر دستان تو نبود هیچ تشنهای به آب حقیقت سیراب نمی‌شد[2]

این نویسنده و شاعر مسیحی، در قصیدۀ طولانی خود بارها به مدح «نهج‌البلاغه» پرداخته و ضمن اشاره به عهد مالک‌اشتر می‌گوید:

«با قلمی گنج نما کلمات نهج‌البلاغه را نگاشتهای و جهان فکر و اندیشه را بهره می‌رسانی. نهج البلاغه‌ی تو منبرها را زینت می‌دهد و راه را روشن می‌سازد ... اگر تو نبودی مالک اشتر و مصری در کار نبود تا چنان عهد گهرباری را بنویسی و قانون ماندگارت را برای تمام روزگاران به یادگار بگذاری. اگر حاکمان به شیوه‌‌ی تو روی می‌آوردند این همه مصیبت و گرفتاری در دنیا نبود و اگر مردمان به آیین تو می‌شدند جز برادری نمی‌ماند.»[3]

وی قصیدۀ خود را با این عبارات پایان می‌دهد که:

«حکمت‌‌های سلیمان و لقمان با کلمات علی کامل می‌شود و من علی را دوست داشته‌ام و بر این باورم که حکمت او از سخن همة آن‌ها برتر است.»www.mohammadivu.org.MOHR

 



1-  محمد رضا زائری، «پدر، پسر، روح القدس»، انتشارات خیمه، چاپ دوم، 1389.

2-  ریمون قسیس، «علی الفارس الفقیه الحکیم»، دارالنعیم، زحله، {بی‌تا}، ص 19. منابع به نقل از  کتاب «پدر، پسر، روح القدس» است.

3- همان، ص 27 و 53.

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

 

به ما بپیوندید: 

instagram twtr fbk telegram Aparat

  

 
امروز:امروز:2478
این هفته:این هفته:14026
در مجموع:در مجموع:7717579
Center
Pagerank